2011. február 1., kedd

Bemutatkozik a Fiatalok az Ifjúságért Egyesület


Szervezet felépítése, működési rendje:

A Fiatalok az Ifjúságért Egyesület (FIE) 2007-ben alakult független non-porfit szervezet, amelynek legfőbb döntéshozó szerve a Közgyűlés. A folyamatos operatív teendőket és a munkaprogram megvalósítását a 3 tagú Ügyvivő Testület végzi. 

Tagjai: Tóth Ákos (elnök), Csókás Máté(alelnök), Eszik Bence (titkár). A FIE programjai nyitottak, azokon bárki részt vehet, szolgáltatásaiból bárki részesülhet, azonban a szervezet saját tagjai részére kedvezményeket ad, illetve ajánl fel.




Szervezet jövőbeni tervei, céljai:

A Fiatalok az Ifjúságért Egyesület (FIE) fő célkitűzése a fiatalok segítése. Névválasztásunk tükrözi, hogy mi magunk is olyan fiatalok vagyunk, akik aktívan szeretnénk cselekedni, hogy a helyi diákok – esetleg már dolgozó, pályakezdő munkavállalók – szabadidejüket hasznosan töltsék, eközben valódi közösségi élményeket szerezzenek.

Úgy hisszük, a kultúrafogyasztás, a közélet megismerése és feltérképezése, a közösségi élmények átélése, de akár az aktív pihenés is mind-mind része a szabadidő hasznos eltöltésének. Fontosnak tartjuk, hogy akár már iskolás korban megkezdődjön a „DAN”, vagyis a demokráciára és aktív állampolgársága nevelés.

Célunk a tudatos szervezetté válás; egy fenntartható és szolgáltató jellegű, az önkéntes tevékenységre alapuló csapat építése, valamint a hatékony szakmai munka. Az önkéntességet a FIE egyik legfőbb értékének tekintjük. Fontosnak tartjuk, hogy rendszeresen érintkezzünk a minket körülvevő világgal.

Diákjogok, tanulói jogok, érdekvédelem:

Büszkék vagyunk arra, hogy megalakulásunk óta magunk is több sikeres programot szerveztünk és csatlakoztunk a hasonló tevékenységet végző  szervezeteket tömörítő Diákjogi Szektorhoz (http://www.diakjogiszektor.hu). aktív napi kapcsolatban vagyunk. Szervezetünk 2009 májusa óta részt vesz az oktatásért felelős minisztérium Közoktatás-politikai Tanácsának munkájában az ifjúsági oldalon. 
Szabadidő, hobbi, kultúra:

Szabadidő, hobbi, kultúra:


2010-ben három nagyvárosban (Budapesten, Szegeden és Kiskunfélegyházán) is útjára indultak rendszeres filmklubjaink, amelyek több száz  fiatalnak biztosítanak szabadidős-kulturális elfoglaltságot hétről hétre. Jelenleg is keressük további partnereinket, akikkel a jövőben hasonló sikeres programot valósíthatunk meg. Bízunk benne, hogy tevékenységünkkel szűkebb-tágabb pátriánk hasznára válunk és hamarosan Önt is programjaink egyikén üdvözölhetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése