2011. február 14., hétfő

Senkinek nem kell a mozi

Nem akadt jelentkező a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetésére kiírt pályázaton – értesültünk az önkormányzattól. Így a város tulajdonában lévő három termes, összesen 180 férőhelyes filmszínház továbbra is zárva marad.

Mint megtudtuk, a sikertelen pályázat lezárását követően újabbat hirdetnek meg, ezúttal április 8-ai határidővel. Ezzel párhuzamosan megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy vajon a város egyik intézménye – művelődési ház, könyvtár vagy netalán valamelyik iskola – tudja-e vállalni a mozi működtetését, lát-e benne fantáziát. Az intézményeknek erről nyilatkozniuk kell – ha az egyik jelentkezik a feladatra, akkor a képviselő-testület az új pályázatot visszavonja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a Petőfi mozit 2001 óta működtető vállalkozó tavaly novemberben jelezte az önkormányzatnak: a jövőben nem tudja folytatni az üzemeltetést. Döntésében a legnagyobb súllyal az art mozi látogatottságának drasztikus visszaesése játszott szerepet, a 2006-os 30 ezres nézőszám 2010-re ugyanis a felére esett vissza. További indokaiként a vállalkozó az elmaradó állami illetve önkormányzati támogatásokat jelölte meg.

Forrás: Petőfi Népe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése